De ce Slender Tree?

Va doriti o piesa de mobilier distinctiva? Nu va mai inspira mobilierul de masa, uniform, piesele produse de serie, elegante dar fara mesaj? Va doriti piese lucrate individual, cu o grija extrema, dar totusi imperfecte, tradand mana artistului din spate, piese cu texturi si culori neregulate, imprevizibile, niciodata aceleasi de la un produs la altul, piese care au o istorie in sine, sau care va pot trezi amintiri, nostalgii sau va pot invita la contemplatie cromatica. Sunteti indragostiti de materiale naturale, usor degradate deci vii, in transformare sau de piese vechi din satele si casele de alta data, carora vreti sa le dati o nota moderna sau sa le conservati pentru generatia urmatoare?

Manufacturam mobilier si obiecte decorative din lemn masiv si metal, vechi si recuperate, sau antichizate artificial. Finisajele noastre sunt exclusiv manuale, aplicate cu o grija extrema
Credem ca ceea ce facem noi starneste emotie, amintiri, bucurie tactila si vizuala, mult dincolo de functionalul uniform. Oferim snapshoturi de viata, snapshoturi de natura inca vie, un dans liber intre natura si urban, intre veacuri trecute si secunda prezenta. Design ultramodern cu materiale reciclate sau sustenabile, or lumea de altadata, trecutul, integrate in contemporan.

Avem o specializare pe produs – mese decorative – diverse stiluri, dar cu precadere Industrial, Rough – Raw si Vintage.

De ce Mesteacanul?

Am ales mesteacanul ca si simbol al proiectului nostru antreprenorial datorita formei lui inalte, alungite si zvelte (“slender”). In al doilea rand am asociat imaginea lui, prospetimii si durabilitatii. Trunchiul sau alb, degaja foarte multa lumina. Mesteacanul este un arbore adaptiv, rezistent la conditii dure, fiind primul care se instaleaza si prinde radacini pe terenuri care au fost curatate de copaci. Din acest motiv la vechii celti era considerat un simbol al reinnoirii, al nasterii si al noilor inceputuri. In al treilea rand – suntem foarte preocupati de sustenabilitate – motiv pentru care folosim multe materiale recuperate, reciclate sau sustenabile in proiectele noastre. Si probabil mesteacanul este cel mai sustenabil arbore european, folosit la fabricarea de mobilier, la acest moment.