Perioada 14 – 18 septembrie a fost plina de entuziasm si adrenalina pentru Slender Tree – prima noastra participare la BIFE SIM – cel mai important eveniment din industria nationala a mobilei. Am avut un stand potrivit unui startup inovativ – mic, in sectiunea de Design a BIFE. Standul l-am amenajat in cooperare cu prietenii de la Domicilio – pe care i-am considerat complementari cu scaunele lor in nota industriala sau mid-century, ori corpurile de iluminat, care mai posh, care mai creative. Credem noi ca potrivirea a fost una buna, cu tensiune si augmentatie reciproca intre produsele prezentate.

slendertree-bife-sim-2016slendertree-bife-sim-2016-2Am muncit din greu, dar cu pasiune, motivati de dorinta de a aduce in fata
publicului ceva diferit, si de a lasa o impresie frumoasa si durabila la aceasta editie a targului. Mesele si oglinzile din materiale cu personalitate, cum ar fi lemnul vechi protejat de rasini epoxidice, sticla, driftwood, pluta sau ciment, au reprezentat marca Slender Tree. Ne-am dorit sa ne conectam direct cu publicul si specialistii aflati la targ si sa avem feedbackul lor, si a fost … energizant de pozitiv. Am adus in stand un produs la stadiul semifinit – WoodFlow – ni s-a spus, NU, n-o mai atingeti, este perfecta asa cum este!

 

Am avut flux continuu de vizitatori care au oprit la standul nostru. Multi dupa o privire aruncata meselor au simtit nevoia sa atinga lemnul, sa-i simta textura si sa afle mai multe despre materialele inedite. Ne-au vizitat jurnalisti si formatori de opinie in designul interior local – Adela Parvu;  Unii dintre ei considerand piesele noastre cap de afis pentru aceasta editie a targului – RevistadinLemn. Ne-a facut mare placere sa spunem povestea din spatele fiecarui produs prezentat – pentru ca majoritatea dintre ele au o poveste si o aventura a lor – provenienta lemnului, tehnologia de productie, etc.

 

Si totusi – ce am prezentat? In esenta toate produsele prezentate de Slender Tree au reprezentat diverse aplicatii pentru rasina epoxidica ultratransparenta: turnare in masa, laminare sau impregnare. Nu lucram cu rasini poliesterice – care desi mai ieftine contin stiren si prezinta risc asupra sanatatii, nu lucram cu rasini poliuretanice din motive de cost si aplicare mai dificila, lucram cu rasini epoxidice datorita proprietatilor lor mecanice si hidrofobe excelente. Practic ultimii 2 ani i-am petrecut selectand cele mai bune solutii epoxidice vis-à-vis de scopul urmarit. Sticla lichida o folosim in combinatie cu lemnul vechi si/sau degradat, sau alte finisaje minerale. Practic la acest moment putem folosi si recupera / recicla artistic orice bucata de lemn, oricat de degradata ar fi ea.

In zona centrala am expus mese de cafea unicat, stil Industrial cu influente minimaliste sau scandinave, produse din lemn vechi si degradat ~ 20 – 50 ani vechime, sigilat in masa de sticla lichida, pigmentata sau nu:

14322521_1722405798019796_2700729078730287908_n

Tot aici am introdus o piesa noua – semifinisata – WoodFlow. Blatul este  realizat din larice si ciment peste care am aplicat pulbere de fier. Structura de sustinere consta intr-un picior metalic in stil industrial, respecti v unul de lemn in stil mid-century modern.

Cu siguranta au fost piesele care au suscitat cel mai mare interes printre specialisti, designeri, arhitecti, retaileri sau producatori, deopotriva.

 

 

 

 

 

 

 

slendertree-bife-sim-2016-mese-cafea-patrate

Am prezentat si noua colectie de mese cubice, in stil industrial cu influente scandinave cu blaturi diverse –
lemn vechi de 75 de ani, discuri de lemn care a stat pe albia raurilor (driftwood), pluta decorativa si mozaic de pluta, sau sticla si oglinda in masa de rasina epoxidica ultratrasparenta cu finisaj de cupru. Practic ne-am jucat cu diverse materiale in nuante de de brun, cafeniu si cupru, respectiv culori complementare lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Am oferit un preview din viitoarea serie de mese de dining, tot in stil industrial, din lemn vechi de 75 ani, impregnat epoxidic – astfel incat durabilitatea devine de neegalat – masa Randunica:

slendertree-bife-sim-2016-masa-dining-stil-industrial   slendertree-bife-sim-2016-masa-dining-stil-industrial-detaliu

 

Ca nota amuzanta – bannerul nostru din background, care de fapt are doar un rol decorativ, dincolo de mesajul stilistic – a avut un mare succes. Am avut mai multe comenzi pentu masuta de cafea printata pe banner, iar una chiar si pentru canapea. Am fost nevoiti sa explicam ca nu prea ne ocupam de … canapele.

 

slendertree-bife-sim-2016-mese-rotunde-de-cafea

Pe latura dreapta a standului am prezentat colectia noastra de mese de cafea rotunde de inspiratie scandinava, cu diverse finisaje minerale exclusiviste – sticla si mica, pluta imprimata in tuse de ciment, tesatura japoneza sau driftwood. Din nou, forma a fost doar un pretext pentru a experimenta diverse materiale, combinatii si texturi.

Asa cum se vede in fotografii, pe pe langa aceste piese am mai prezentat si ramele de oglinda in stil vintage, din lemn vechi reciclat.

Prima noastra participare la BIFE SIM – ne-a energizat prin reactia entuziasta a publicului larg si a specialistilor. Jocul nostru cromatic, pe suport industrial, combinatia intre lemnul vechi si rasinile expoxidice, au placut cu siguranta. In saptamanile urmatoare vom face prezentari pe larg pentru produsele nou dezvoltate. In general, vom continua cu siguranta sa aducem nou, inedit, si sa reciclam artistic lemnul vechi sau atacat de natura.

Toate piesele noastre, exceptand unicatele, se pot comanda la dimensiunile dorite, designul poate fi adaptat la necesitatile fiecarui proiect.

Nu am avut mult timp sa vizitam celelalte standuri, dar am remarcat cu siguranta luxul vechi si opulent degajat de colectia celor de la Pure Furniture, in stil industrial vintage, sau eleganta mid-century modern a catorva dintre piesele prezentate de cei de la Abies Nehoiu. Stilul industrial pare sa-si fi intrat cu toata forta in scena, stilul scandinav a avut o prezenta mai discreta la aceasta editie. Ne asteptam ca in toamna urmatoare stilul mid-century modern sa se manifeste semnificativ.

Continuam …