Despre Slender Tree

Slender Tree este o companie boutique de design si manufactura mobilier si obiecte decorative. Aspiratia noastra este de a oferi mult mai mult decat obiecte de mobilier – obiecte care inglobeaza imaginatie si tehnici artistice, care va stimuleaza sa visati – mobilier decorativ, si de ce nu, mobilier de arta. In prezent ne-am specializat pe productia de mese decorative.

Slender Tree este expresia unei pasiuni pentru materiale luate direct din natura in stare semibruta (lemn, piatra) combinate in mod creativ cu materiale industriale (metal, ciment) si ultramoderne (sticla, tesaturi de fibra sintetica, sticla lichida, sau rasini sintetice).

 

Aspectele prin care Slender Tree se distinge sunt:

Producem mese decorative unicat sau in serii limitate (maxim 25 bucati identice), exclusivitate garantata contractual. Caracterul distinctiv al produselor noastre este dat de design, de combinatia de materiale folosite, de finisare si de procesul preponderent manual de manufacturare. Pentru a inlatura orice confuzie cu privire la gradul de “manualitate” al produsului achizitionat, si pentru a permite corecta comparare cu alte produse din categoria “produs manual” sau “manufacturat manual” am creat un sistem propriu de etichetare.

Suntem permanent conectati la trendurile internationale, combinam materiale in mod creativ si curajos, experimentam si invatam continuu astfel incat sa fim permanent altfel.

Nu ne bazam atat de mult pe masini, cat pe oameni – pe talentul, pasiunea, rabdarea si maiestria lor de a crea un produs impecabil din punct de vedere functional, durabil si fara compromisuri calitative. Ne bazam pe ochiul artistului pentru a valorifica porii, crapaturile, imperfectiunile lemnului, metalului si pietrei, dar si pentru a obtine din fiecare pata de culoare efectul vizual si decorativ maxim.

Multe dintre produsele noastre se bazeaza pe materiale considerate deseuri, rebuturi, subproduse, elemente destinate distrugerii prin ardere in paradigma industriala clasica. Cu aceste materiale facem ceea ce s-ar numi upcycling – le transformam in mobilier si piese decorative.

Responsabilitatea fata de natura:

  • Folosim lemn vechi, lemn din demolari, paleti, rumegus;
  • Reinterpretam orice piesa veche de mobilier oricat de degradata ar fi; Reciclam in arta diverse deseuri;
  • Folosim materiale sustenabile – placaj, panouri de carton, etc
  • Majoritatea solutiilor si finisajelor pe care le folosim sunt in dispersie apoasa si nu necesita solvent;
  • Procesul de productie este organizat pentru a reduce la minim cantitatea de deseuri generate, prin utilizarea efectiva a “bucatele” de lemn rezultate;
  • Si nu in ultimul rand … Reducem frecventa cu care generati deseuri oferindu-va produse cu o durata de viata foarte mare.

Responsabilitatea fata de mediul economic si social local:

  • Cu exceptia materialelor pentru finisaje profesionale, sau pieselor din lemn exotic, lucram exclusiv cu furnizori locali si surse locale de materiale.
  • Suntem permanent preocupati de a stimula crearea de valoare adaugata la nivel local in procesul de identificare si selectie a partenerilor nostri comerciali
  • Retusam urban piese cu valoare etnografica si istorica, si va oferim parfumul vremurilor de altadata in reinterpretare moderna;
  • Sprijinim renasterea si reinventarea artelor traditionale in domeniul prelucrarii si designului de obiecte decorative;

Va regasiti in ceea ce facem noi si in viziunea noastra? Aveti o idee inovativa, inedita, un concept nou de design obiecte decorative si de mobilier? Nu stiti unde sa incepeti si cum sa o puneti in practica? Vreti sa faceti un prototip? Vreti sa testam impreuna conceptul din punct de vedere comercial? Contactati-ne. Ne place munca impreuna.

Aveti produse / lucrari deosebite, ultramoderne in zona de mobilier si obiecte decorative, pe care doriti sa le popularizati in mediul virtual? Va punem la dispozitie galeria Slender Tree Edge Design.

Sunteti un pasionat mester popular? Sunteti pasionat de etno design, in format local sau international si doriti sa va expuneti lucrarile in mediul virtual? Va punem la dispozitie galeria Slender Tree Etno Design.

Materiale, Texturi si Culori

Suntem pasionati de materiale in stare bruta – lemn, piatra, metal – pe care le putem vedea, atinge, descoperii porii, nodurile, fisurile, suferintele si contorsiunile de viata prin care au trecut. Iubim materialele cu istorie, vechi, degradate. Combinam aceste materiale cu altele foarte moderne precum sticla, tesaturi de fibra sintetica, sticla lichida sau rasini sintetice.

Finisajele noastre sunt fie perfect transparente lasand materialul brut la vedere, fie sunt vopsiri patinate, slefuite in straturi multiple si neregulate.